facebook

Mobiel gebruik – Neem uw bestellingen op met een tablet

Het iPad Kassa Systeem is voor een kleine meerprijs uitbreidbaar voor mobiel gebruik. Deze toestellen maken gebruik van het draadloos netwerk in de zaak, om de gegevens die de kelners aan de tafels noteren, meteen door te sturen naar de bar of keuken printers. Bij grotere horeca zaken installeren onze eigen netwerk specialisten hiervoor meestal meerdere access points (draadloos toeganspunt), bijvoorbeeld in elke ruimte of op elke verdieping 1 access point. Of op het terras een waterdicht draadloos toegangspunt. Uiteraard wordt dit draadloos netwerk best gescheiden gehouden van het draadloos netwerk dat ter beschikking gesteld wordt aan de klanten.

.

Mobiel gebruik = een enorme tijdswinst bij het opnemen van bestellingen!

Als elke kelner via een mobiel toestel zijn bestellingen kan ingeven, direct aan tafel in samenspraak met de gasten, wordt er meteen een heel stuk korter op de bal gespeeld.
De kelner moet immers niets meer op een papiertje krabbelen of onthouden. Ook kunnen er spontaan opties gepresenteerd worden op het draadloos opname toestel, waardoor de kelner ze niet kan vergeten in te geven. De bakwijze van vlees is een courant voorbeeld: wanneer de klant een biefstuk friet besteld zal de kelner na ingave van dit artikel op de  terminal, meteen op het scherm de vraag zien tevoorschijn komen omtrent de bakwijze.  Bij mobiel gebruik wordt deze dan met één klik bevestigd uit een vooraf gemaakt keuzelijstje. Zo bekomen de  mensen in de keuken meteen duidelijke instructies. Geen verloren werk meer om nogmaals aan de tafel te gaan navragen indien dit zou vergeten zijn.
Helaas is mobiel gebruik met draagbare apparaten in veel gevallen een heel dure aangelegenheid. De meeste klassieke kassasystemen gebruiken  hiervoor specifieke of eigen apparatuur die dan enkel met hun systeem werken en ook een flink prijskaartje hebben.
Met de mogelijkheid om een iPod, iPhone  of iPad als mobiel ingave toestel te gebruiken wordt deze optie plots voor heel wat meer restaurant houders haalbaar.
Een iPod is gemakkelijk verkrijgbaar en kost maar een fractie van vergelijkbare apparatuur bij de traditionele kassa systemen.

iPod, iPhone of iPad als mobiele invoer apparaat

Deze gekende toestellen van Apple zijn standaard voorzien van een degelijk kleuren scherm met ‘touch’ functionaliteit (geen pennetje meer nodig). Ze hebben ook een goed werkende WiFi functionaliteit ingebouwd voor de draadloze communicatie met de kassa en bijhorende blackbox. Verder zijn ze uiterst compact en geschikt voor dagelijks gebruik. De scherm afmetingen variëren met een diameter van 4” tot 13” (een inch of duim is gelijk aan 25,4mm). Klein genoeg om in de jas of broekzak te steken.
Uiteraard zijn er ook tal van beschermhoesjes beschikbaar zodat zelf een val 100cm geen probleem vormt. Door het gebruik te maken van een armbandhouder blijft een 1-hands bediening mogelijk op een iPad (mini). De bijhorende software is geschikt voor zowel links- als rechtshandige kelners.

ipad-aan-tafel

Hoe gaat mobiel gebruik in zijn werk?

  • De kelner gaat aan tafel en ontgrendelt zijn iPod/iPad.
  • Hij kiest de tafel op het vloerplan en selecteert eventueel ook een klant als deze keuze actief is.
  • Via de categorie overzichten kan hij de gewenste artikels selecteren op het scherm. Elk artikel heeft zijn eigen knop.
  • Desgewenst kan per artikel ook een mooie detail foto met uitgebreide beschrijving aan de klant getoond worden.
  • Bij menu’s met keuze mogelijkheden komt er automatisch een keuzescherm tevoorschijn waar de kelner de gewenste keuze uit kiest.
  • Extra mededeling voor de keuken of bar, bijvoorbeeld, geen ijs, extra bord,…. kunnen hier ook snel toegevoegd worden.
  • Van zodra de artikels ingegeven zijn kan via 1 klik de order doorgegeven worden aan de bar en keuken.
  • Zo is het mogelijk om heel snel meerdere orders na elkaar door te geven, wanneer de kelner terug aan de bar komt staan de eerste orders al klaar.

Zoals u ziet – een cloudbased kassa systeem voor mobiel gebruik kan uw workflow een stuk verbeteren.

ipad kassa