facebook

Belangrijke berichten

Terrassen terug open!

Het overlegcomité heeft beslist dat de horeca terrassen terug open kunnen, als de coronacijfers niet verslechteren.Vanaf 8 mei kunnen de horeca uitbaters na een lange periode van sluiting, hun terrassen terug in gebruik nemen, weliswaar met een aantal voorwaarden.Een belangrijke…
betaalkaart-ecommerce

Contactloos betalen

Sedert de Covid-19 pandemie is contactloos betalen heel belangrijk geworden. Zowel voor de klant als de uitbater zijn er alleen maar voordelen, de transactie verloopt snel en hygiënisch. De limiet voor contactloos betalen is intussen opgetrokken van € 25 naar…
Bart Tommelein

Extra maatregelen als compensatie witte kassa

Binnenkort verstrijkt de inschrijfperiode voor de verplichte registratie. Zaterdag 28 februari 2015 is immers de laatste dag waarop horeca uitbaters zich spontaan kunnen aanmelden. Intussen groeit de vrees dat de witte kassa jobs zal kosten. Daarom heeft de regering Michel…
ipad kassa systeem

Planning implementatie GKS-systemen

December 2014 Informatieve brief Als horecaondernemer ontvangt u een schrijven van de werkgroep GKS van de FOD Financiën. De brief herinnert u aan de verplichte invoering van de GKS in uw sector per 01.01.2015. De brief is louter een geheugensteuntje…

Promoties

bezorging-fiets

Horeca activiteiten tijdens de corona crisis

Op 13 maart werd beslist dat alle horecazaken geen bezoekers meer mogen ontvangen, dit alvast tot en met 3 april 2020. Als alternatief op technische werkloosheid schakelen sommige restaurantuitbaters over op het bezorgen van klaargemaakte gerechten. Uiteraard dient het kassasysteem…

Mededelingen

lightspeed kassa

Horeca: RSZ-korting tot 5 voltijdse

Mededelingen
Niet alle horeca uitbaters weten het maar sedert 1 januari 2014 kan er een korting bekomen worden van € 500 per kwartaal op de patronale bijdragen van maximaal 5 vaste, voltijdse werknemers. Deze korting wordt zelfs € 800 als de…
bezorging-fiets

Horeca activiteiten tijdens de corona crisis

Op 13 maart werd beslist dat alle horecazaken geen bezoekers meer mogen ontvangen, dit alvast tot en met 3 april 2020. Als alternatief op technische werkloosheid schakelen sommige restaurantuitbaters over op het bezorgen van klaargemaakte gerechten. Uiteraard dient het kassasysteem…
btw-bij-menu's

Welke btw hanteren bij all-in menu’s?

Mededelingen
Bij een menu inclusief dranken bevat het totaal bedrag een gedeelte aan 12% btw voor de voeding en een gedeelte aan 21% btw voor de dranken (met of zonder alcohol). De vraag is dan welke verhouding moet er hier gehanteerd…

Witte kassa verplicht vanaf € 25000 omzet

Mededelingen
Van zodra een horeca zaak een jaaromzet heeft van meer dan €25000 exclusief btw, in restaurant of catering dan is een witte kassa (GKS) verplicht. Deze jaarlijkse omzet bevat niet de dranken of meeneemgerechten en gaat uitsluitend over de omzet…
ipadproheckler

Kassa met iPad Pro

Eind vorige jaar kwam de Apple iPad Pro op de Belgische markt beschikbaar. Ten opzichte van de standaard 10inch iPad biedt de iPad Pro toch een aantal voordelen die ook bij de iPad kassa van belang zijn: De iPad Pro heeft een prachtig…

Bruto wordt netto voor horeca-overuren

Mededelingen
Het kernkabinet heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een aantal maatregelen ter ondersteuning van de horecasector. Zo melden de Open VLD’ers Alexander De Croo en Bart Tommelein, en Willy Borsus (MR). Voor voltijdse horeca-medewerkers die overuren maken, geldt…

Witte kassa – Tolerantie laattijdige registratie tot en met 30 april 2015

Mededelingen
Momenteel (1.3.2015) hebben 16.200 horeca-uitbatingen zich reeds geregistreerd voor het geregistreerd kassasysteem (GKS). Om diverse redenen blijkt de registratie van een witte kassa echter moeilijk of onmogelijk voor een belangrijk deel van de horeca-uitbatingen: Een aantal ondernemingen-rechtspersonen ondervindt toegangsproblemen tot…

Drones spelen voor ober in Singapore

Mededelingen
In de Singaporese keten Timbre worden zogenaamde Infinium Serve-drones ingezet om gerechten en drankjes vanuit de keuken naar de juiste tafels te brengen. Dat meldt NewsAsia. De kok plaatst zijn gerecht op de drone en geeft het tafelnummer in, waarna…
Menu