facebook
lightspeed kassa

Horeca: RSZ-korting tot 5 voltijdse

Niet alle horeca uitbaters weten het maar sedert 1 januari 2014 kan er een korting bekomen worden van € 500 per kwartaal op de patronale bijdragen van maximaal 5 vaste, voltijdse werknemers. Deze korting wordt zelfs € 800 als de werknemer nog geen 26 jaar is.
Om deze korting te ontvangen, moet u de aanwezigheid van elke werknemer noteren op uw geregistreerde kassa. Dus ook van het personeel dat dat de kassa niet bedient. Uiteraard moet uw kassa daarvoor over die functie beschikken wat niet steeds het geval. Geen nood, onze cloud kassa systemen hebben deze functionaliteit standaard ingebouwd.

Opgelet, het gaat niet om tijdsregistratie, maar louter om aanwezigheidsregistratie. De kassa wordt dus geen prikklok! Pauzes of shifts hoeft u dus niet te registreren.

U moet evenmin de aanwezigheid noteren van de flexi-jobbers met een geschreven contract, extra’s, vrijwilligers en IBO’ers.

De korting geldt enkel tot 5 vaste, voltijdse werknemers en enkel voor wie maximaal 49 personeelsleden tewerkstelt. Wenst u geen gebruik te maken van de RSZ-korting (bijvoorbeeld omdat u geen voltijdse in dienst heeft, omdat u meer dan 50 werknemers tewerkstelt of omdat u voor uw werknemers een andere doelgroepvermindering geniet), dan moet u dus geen aanwezigheden registreren. In dat geval moeten slechts degenen die de kassa effectief bedienen, daarop zijn ingelogd met behulp van hun rijksregisternummer.

De korting wordt aangevraagd bij het verzenden van de DmfA-aangifte van het betrokken kwartaal (verminderingscode 3900). De controle gebeurt achteraf.

Wie met redelijk wat personeel werkt heeft op die manier de aankoop van een cloud gebaseerd kassasysteem natuurlijk snel terugverdiend.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan