facebook

Bruto wordt netto voor horeca-overuren

Het kernkabinet heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een aantal maatregelen ter ondersteuning van de horecasector. Zo melden de Open VLD’ers Alexander De Croo en Bart Tommelein, en Willy Borsus (MR). Voor voltijdse horeca-medewerkers die overuren maken, geldt binnenkort dat bruto gelijk is aan netto. Zowel werknemers als werkgevers varen wel bij het nieuwe systeem: werknemers zullen aan overuren meer overhouden dan vandaag en werkgevers zullen geen bijdragen moeten betalen, stellen de liberalen.

Minister van Middenstand Willy Borsus voegt daar nog een aantal maatregelen aan toe, zoals de verhoging van het aantal overuren, de verhoging van het plafond van de gelegenheidsarbeid van 100 naar 200 dagen voor elke werkgever, de goedkeuring van een Charter over controles door de verschillende inspectiediensten met het oog op proportionele sancties, en de oprichting van een permanent dialoogplatform met de sociale partners uit de horecasector.

‘Het was cruciaal om deze arbeidsintensieve sector, die geconfronteerd wordt met reële moeilijkheden, te hulp te komen. De defiscalisatie van de overuren of de horecaondernemers in staat stellen om op een eenvoudigere en soepele manier personeel aan te werven, zeker op piekmomenten, is daarom van kapitaal belang en zal voortaan gefaciliteerd worden’, besluit Borsus.

 

(Bron: Het Nieuwsblad)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan